Kindermusthaves

BLOG: What the F...?

BLOG: What the F...?
02 juni Vandaag verschijnt er weer een leuke blog van Cynthia (32 jaar) op Kindermusthaves! Zij woont samen met haar man Gerrit en hun kids Ruben (bijna 5) en Maxim (2,5) in Deventer. Lezen jullie mee?

Wat is het lekkerst van bijvoorbeeld je kleine teentje keihard stoten? Juist! Even flink van je af schelden! Heel eerlijk... ik kon best goed schelden toen we nog geen kinderen hadden. Vooral de F.U.C.K's, K.U.T's en T.E.R.I.N.G's bekte soms gewoon heel lekker als je iets liet vallen, je computer weer eens niet meewerkte of als de printer opnieuw niet deed wat je wilde. 

Maaaaarrrr... zodra de kinderoortjes wat groter werden, was dat afgelopen. Althans, hier thuis. En dat blíjft soms even wennen als je zo onhandig (en je je dus regelmatig ergens tegen stoot) of ongeduldig (en dingen dus vaak niet snel genoeg gaan), bent als ik! 

Dus de wat pittiger woorden werden als snel vervangen door een soort oerkreet in de trend van A.A.R.G.H.H!! De S.H.I.T's werden S.H.O.O.T's of ja... nóg erger: J.A.M.M.E.R's! Hoog "Zandkasteel-gehalte"... I know!

Toch maakt het geen verschil in de ontwikkeling van het vocabulaire van mijn jongens. Want nog maar een paar weken na Rubens' eerste schooldag, kwam hij al thuis met "What the fuck!" Ik wist niet wat ik hóorde!! Net 4 hè toen! Oké... nu maar hopen dat dit soort uitspattingen alleen thuis geuit worden en niét als hij bij een nieuw vriendje of vriendinnetje gaat spelen! Tot op heden gaat dat volgens mij wel goed! ;-) 

Maar wat denk je? Paar maanden geleden zaten Ruben en Maxim lekker samen in bad. Ruben: "Mam... weet je wat je niet mag zeggen?" (Ik weet inmiddels als Ruben dát vraagt, ik beter kan antwoorden met: "Zeg jij het dan ook maar niet!", maar die wijsheid had ik toen nog niet in pacht!) ... "Kut! Je mag geen kut zeggen, of kutzooi... of... ratel-ratel..." En toen was ik al te laat! "Hoiii kuttt", kwam er vanaf de andere kant in bad! Neeeee!!! Maxim kan nèt praten, ging razendsnel door mijn hoofd! 

P.I.E.M.E.L is inmiddels ook favoriet bij Ruben (en dus ook bij Maxim), samen met een vriendje hier uit de buurt. Jaja... weer die piemel! Wat is dat toch met jongens en hun... ach, laat ook maar! 

Ze weten nu wél dat we geen stoute woorden mogen zeggen, maar het is daardoor ook héél interessant natuurlijk. Toen ik laatst iets aan Gerrit vertelde en (ja! Heel stom!) het woordje "shortcut" gebruikte... kreeg ik er meteen van langs van Ruben! "Ooohhhh mama!!!! Je mag geen kut zeggen!!" ... shit, oh nee! Shoot!! Je hebt gelijk vriend! Vervolgens duurde het nog zeker 10 minuten voor Maxim weer was afgeleid van het woord... Aarghh!! 

Maar wat nou de beste manier is om met schelden van je kids om te gaan? Ik weet het niet! Laten we het thuis maar inperken en dan hópen dat hun fatsoen er in de toekomst voor zorgt dat ze enigszins beschaafd door het leven gaan! En ach... ik snap het wel als ze ook dán nog eens van zich laten horen... ik ben tenslotte hun moeder ;-)

Fijn weekend!