Kindermusthaves

BLOG: Flip kwijt!

BLOG: Flip kwijt!
05 januari Eef is mijn naam. Ik ben getrouwd met mijn vrouw (ja, mijn vrouw) Kim. Samen zijn we de mama's van Flip (3). We wonen in Rotterdam.

Soms gebeurt het weken niet en dan gebeurt het een paar keer achter elkaar. Sinds Flip is geboren, ben ik hem met enige regelmaat kwijt. 's Nachts!

Het begon vrijwel direct na zijn geboorte. Ik mocht drie dagen na de bevalling naar huis, maar Flip moest nog 3,5 week in het ziekenhuis blijven in verband met vroeggeboorte.

Midden in de nacht werd ik thuis wakker. Ik was er heilig van overtuigd dat Flip tussen ons in lag, maar ik kon hem niet vinden. 

Ik sprong uit bed en rukte het dekbed van het bed. "Kim, Kim, Kim, Flip is kwijt. Ik weet zeker dat ik hem hier heb neergelegd." Kim wist niet wat haar overkwam, maar overtuigde me al snel van het feit dat Flip in het ziekenhuis lag.

Het is nooit meer over gegaan. Ik heb vorig jaar een keer om 03.00 uur huilend op zijn kamer gestaan, omdat zijn bed leeg was. Kim riep: "Eef! Het is dinsdagavond, dan slaapt Flip altijd bij opa en oma". O ja, dat is waar ook.

De meest bijzondere keer was de nacht na een week vakantie in het buitenland. Ik schrok wakker en dacht dat Kim en ik 's avonds vergeten waren om Flip in zijn bedje te leggen. Ik keek de kamer rond en zag Flip slapend op de vloer bij de kast liggen. Ik stond op, liep naar hem toe en terwijl ik hem optilde zei ik: "Ach kom maar jongetje" Maar in plaats van Flip tilde ik een stapel vakantiewas op. Flip lag gewoon in zijn eigen bed.

Kim kwam niet meer bij. Gelukkig kan ik er de 'morning after' ook om lachen, maar 's nachts ben ik in pure paniek.

Afgelopen weekend was ik met een vriendin naar Amsterdam. Kim was thuis met Flip. 

Midden in de nacht kwam Flip naar Kim gerend en vroeg: "Waar is mama Eef? Ik kan haar niet vinden".

Zo moeder, zo zoon zullen we maar zeggen.