Kindermusthaves

BLOG: Wanneer komt de tweede?

BLOG: Wanneer komt de tweede?
13 april Wanneer komt de tweede?
 
Als je kindje eenmaal de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt (soms nog eerder), vinden sommige mensen dat het moment is aangebroken om de vraag te stellen ‘wanneer komt de tweede’? De eerste keer verslikte ik me bijna in mijn wijntje en sushi hapje. Excuse me? Mijn ‘baby’ is net op de wereld! Luca’tje loopt net, we zijn net verhuisd… genoeg redenen om eerst even te genieten van alles. Daarnaast kon/wilde ik mijn aandacht nog helemaal niet verdelen, die kleine was nog zo ons alles. Ik vond het bij wijze van spreken al lastig om hem een nachtje weg te brengen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het echt niet vanzelfsprekend is dat het allemaal zomaar weer even lukt. 
 
Na dat eerste jaar brak er een fase aan waarin de tijd voorbij vloog. Kindermusthaves werd opgezet, er kwamen weer regelmatig feestjes en stapavondjes voorbij, Luca ontwikkelde zich maar door, Julie werd geboren (wat voelt alsof ik zelf een kindje op de wereld heb gezet ;-)), een heerlijk jaar. Een tweede kwam soms ter sprake, maar nog niet echt als serieus. Alles liep zo lekker op rolletjes.
 
En toen ineens kwam daar het moment dat het weer enorm begon te kriebelen! Hoe geweldig zou een broertje of zusje zijn voor Luca en hoe heerlijk om weer een baby in huis te mogen hebben? En die bevalling? Ach, die gaat dit keer vast stukken makkelijker ;-)
 
Maar dan is het natuurlijk afwachten of het ons nog een keertje gegund is.
 
En…YESSSSS, dat is het! We zijn door het dolle: er is een broertje onderweg voor onze kleine man! Het eerste trimester ligt alweer achter ons en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het weer als net zo speciaal en bijzonder beleef als de eerste keer. Het lijkt zelfs wel nog meer door te dringen! Luca krijgt het ook allemaal een beetje mee en dat wordt de komende maanden natuurlijk alleen maar meer. “Baby, baby”, roept hij de hele dag! Dit mini mensje is ook weer zo vreselijk welkom. En menn wat vind ik het allemaal weer spannend en leuk! Het vertellen tegen mensen, echo’s, hartje luisteren, babykleertjes uitzoeken, Luca voorlezen uit het ‘grote broer’ boek, een groeiend buikje…en straks een gezin met 2 kleine mannetjes, wat een rijkdom!!!
 
Zwanger zijn…ik vind het een feestje!


Yesss, ik word grote broer



Yeahhhhh....it's a boy! 



Alvast een beetje beginnen met voorlezen



Geweldig, straks nog een kleintje erbij



Lief!!