Kindermusthaves

BLOG: zo mama, zo zoon!

BLOG: zo mama, zo zoon!
07 augustus Ik ben Lonneke, 30 jaar, samenwonend met Mark en ons zoontje Luca (20 maanden) in Den Haag. Wekelijks geef ik een update over mijn leven als mama en alles wat daarbij komt kijken. 

Ik ben van nature een vrij ongeduldig type, heb het liefste dat alles snel gebeurt. Bijvoorbeeld als ik mijn laptop aan het opstarten ben en dit in mijn ogen eeuwen duurt, tik ik ongedurig met mijn voet op de grond. Of als mijn telefoon vastloopt, dan zucht ik eens diep, ondertussen driftig tikkend op mijn scherm om het proces te versnellen (wat uiteraard verlangzamen wordt). Mezelf beheersend om de telefoon niet een zwieper door de woonkamer te geven. Files, die zijn ook ongezellig met zo’n ongeduldig type als ik. Mark vindt dit weleens irritant, snap ik wel. Doe nou relaxt Lon, dit helpt niet…zegt hij dan. Op het moment van deze blog hebben we een storing op onze website, heel vervelend, want kan niet verder. Heb dus het afgelopen kwartier al 6x gecheckt of hij het doet, steeds harder op de enter knop tikkend, mopperend (ik zit alleen, dus dan kan dat wel).

Luca heeft soms ook ongeduldige trekjes ;-) Als een puzzel stukje niet past, vliegt die zomaar ineens tegen het raam of als meneertje naar buiten wil, maar we nog niet klaar zijn, vind ik hem soms stampvoetend voor de deur. Meestal bereikt hij rennend zijn doel i.p.v. lopend en had ik al verteld dat Luca met 10 maanden (!) door het huis liep? De baby fase sloeg hij het liefste z.s.m. over. Heel bijzonder blijf ik het vinden om de trekjes van mij of Mark in ons kind terug te zien. Daar kunnen wij samen heel hard om lachen en heel erg van genieten. Als we een enorm slimme eigenschap van Luca ontdekken, doen we ons uiterste best om elkaar (en onze omgeving) te overtuigen dat hij dat toch echt van zijn mama (in mijn geval) of zijn papa (Mark zijn woorden) heeft en de iets minder positieve trekjes vice versa. De oma’s worden er nog even bij betrokken om te bevestigen dat wij dat inderdaad als baby ook zooooo enorm snel en zoooo goed deden (ze durven niks anders te zeggen natuurlijk ;-)).

Maar terug naar mijn eigenschap ‘ongeduldig’. Als het op de kleine man aankomt, heb ik geleerd om het idee van ‘alles moet snel’ los te laten. Juist als ik enige haast heb, komt er een vieze luier tussendoor of knoeit de kleine zijn melk op zijn shirt en wordt hij onrustig, wat zich uit in jammerend aan mijn been hangen. En als ik dan ergens op tijd aan kom hollen, ben ik iets essentieels als billendoekjes vergeten en blijkt dat mijn eigen kleding niet meer zo schoon is als toen ik het aandeed. Nee, dat werkt niet. Dus heb ik voor mezelf ingesteld dat ik  op mijn werkdagen mag rennen, vliegen, haasten en ongeduldig zijn en op mijn mama dagen geef ik me over aan de relaxte wereld van mijn zoon, waarin we heel lang onder de douche staan, uitgebreid ontbijten en soms een keer wat te laat op een ‘date’ komen. Waarin hij na mijn ‘nog 1 keer van de glijbaan en dan gaan we’ daarna nog 3x eraf mag en hij alle tijd krijgt om zelf te proberen zijn jasje aan te trekken. En dat werkt super! Mijn mama dagen zijn heilig en staan in het teken van Luca.

En werken aan Kindermusthaves? Dat doe ik op mijn mama dag alleen tijdens Luca zijn slaapje of als hij s’avonds op bed ligt, heel relaxt!  

PS: de storing is nog niet opgelost, ik ga maar even een rondje lopen en koffie drinken…adem in, adem uit… adem in, adem uit…


Heerlijk dagje varen...genieten!



En afsluiten met zijn grote vriendin op de kermis!



Onze lieve moeder helpt ons waar ze maar kan om een succes van Kindermusthaves te maken! En de kindjes zijn stapel op hun oma.


We hadden een leuk feestje afgelopen week! Papa en mama zijn nog heel lang doorgegaan ;-)



Onze lopende baby....!



Luca mag op mama dag 100x van de glijbaan :-)



Hebben jullie onze nieuwste Give Away actie al gezien? Deel en Like de blog van Fims Bag en je maakt kans op dit leuke setje!


Onze favo look van deze week! Alle items vind je uiteraard in onze shop.