Kindermusthaves

Diena blogt: naar de huisarts

Diena blogt: naar de huisarts
14 augustus Diena is 30 jaar, gelukkig getrouwd met Dave en mama van Liv (1 jaar). Diena is gek op zingen, tekenen en alles wat met haar dochtertje te maken heeft. Zij zal elke 2 weken een gastblog schrijven voor Kindermusthaves en dat vinden wij hartstikke leuk!

Ik stap met Liv de wachtkamer van de dokter binnen, Liv heeft afgelopen week een keelontsteking te pakken gehad en ik wil graag dat de dokter haar nog even na kijkt, ook al is ze zo goed als helemaal beter.

De wachtkamer zit compleet vol. We worden door iedereen bekeken, ik zoek ondertussen een plekje. Ik heb mijn hele hebben en houwen meegenomen, want onze huisarts loopt altijd flink uit. Drinken, fruit, speelgoed, rijstewafeltje voor Liv etc.. Als we eindelijk zitten, zie ik dat Liv haar ogen uitkijkt, wat leuk al die mensen, wat een gezelligheid! De dokter bezoeken is een feestje.

Automatisch kijk ik ook even rond, er zitten wat chagrijntjes tussen die ik maar gauw weer ontwijk. Er zit een donkere vrouw met een prachtig gewaad aan, ik denk dat zij Surinaamse is. Ze kijkt erg nors en lijkt zich te irriteren aan wat andere mensen die nogal luid praten. Liv besluit juist haar uit te kiezen voor een spelletje kiekeboe. De vrouw negeert Liv. Liv geeft niet op en de vrouw ontdooit langzaam totdat er in haar donkere gezicht een rij parelwitte tanden ontbloot zijn.

Liv schaterlacht, de vrouw lacht. En ik lach mee.
Ook van binnen.. De magie van een kind..
Ontluikend… Verwarmend... Prachtig…

Ik besef mij dat wij een voorbeeld moeten nemen aan onze kinderen. Zij maken geen onderscheid in ras, uiterlijk, handicap, welvaren.. Tenzij jij ze dat leert.
Ik benoem expres dat de vrouw donker is en waarschijnlijk Surinaams.
Liv ziet een vriendelijk gezicht en een jurk met prachtige kleuren.
Liv ziet haar glimlach, het mooiste van een mens. En dat is ook het belangrijkste...

Ik zal haar altijd leren dat iedereen gelijk is.
Dat iedereen liefde verdient en nodig heeft.
Dat je best mag delen als je zelf genoeg hebt.
Dat een handicap niet eng is, maar anders.
Dat is het minste wat ik doen kan.

Liv was gelukkig helemaal in orde ;-)!



Joehoeeee, de eerste stapjes! Gelijk de schoentjes van Kindermusthaves aan :-)




Lekker spelen op het speelkleed!




Veel slapen om beter te worden...dat is het beste medicijn!




Liv zat onder de uitslag, dus moesten we haar goed 'inzalven'