Kindermusthaves

Help, een dreumes in huis! Wat betekent dat?

Help, een dreumes in huis! Wat betekent dat?
23 februari Ik ben Lieke, 28 jaar, getrouwd met Les en woonachtig in Den Haag met ons dochtertje Julie (1,5 jaar). Naast het zijn van een enorm trotse mama, ben ik oprichtster van Kindermusthaves (mijn grote passie waar ik heeeeel graag heel veel uren in steek). 

Ik heb een dochtertje van 1,5. Een dreumes dus. En het hebben van een dreumes brengt heel veel uitdagingen met zich mee.
 
Het hebben van een dreumes betekent namelijk….
 
Dat je de houdgreep moet beheersen om een luier te kunnen verschonen
En wat dus inhoudt dat je je kind ineens z.s.m zindelijk wilt maken. Je bent namelijk elke verschoningsbeurt aan het sumo worstelen om een luier om te krijgen. Om nog maar te zwijgen over hoe groot de uitdaging is om te voorkomen dat de benen (die ineens heel lang lijken) door de poepluier heen slingeren en je dreumes zich vervolgens ook nog even los wurmt en een rondje door de kamer heen rent. Neeeeee! Niet over de bank!
 
Dat je 6 paar ogen nodig hebt
Want ze doen ALLES wat gevaarlijk is en ALLES wat niet mag. Je kunt je dreumes geen seconde alleen laten. Ze slopen in een onbewaakt moment de playstation van hun vader, de afwasbak wordt gebruikt als watertafel van school met een waterballet tot gevolg en het springen van het hoogste puntje van de bank is de nieuwste hobby. Dus nee, ook niet als je naar de wc moet.
 
Dat je alles kwijt bent omdat ze OVERAL aanzitten
Jouw tas bijvoorbeeld. Zodra jouw tas binnen handbereik van jouw dreumes komt wordt hij binnenste buiten gekeerd en wordt er verstoppertje gespeeld met jouw sleutels, jouw lipgloss en jouw telefoon. En oh ja, je komt overal muntgeld, tampons en bankpasjes tegen.
 
Dat jouw dreumes alles zelf bepaalt
Dat jouw kind zelf bepaalt welke kant het oploopt (standaard de andere kant op dan dat jij wil), zelf bepaalt of het nog een middagslaapje wil doen, zelf bepaalt of hij het ergens naar zijn zin heeft of besluit dat hij naar huis wil (en dit duidelijk laat horen) en zelf besluit dat hij niet meer in de kinderwagen wil zitten. En oh ja, jouw dreumes bepaalt ook zelf wie er met zijn speelgoed mag spelen…niemand dus. Want alles is van ‘MIJ’, MIJ, MIJ’!!
 
Dat je de tandenfase meemaakt
Dreumesen krijgen tandjes. En als het een beetje tegenzit, dan komen die tandjes verspreid over een lange periode. Zoals bij ons. En met nog iets meer pech heeft jouw dreumes er mega veel last van. Met nachtelijke huilbuien enzo. En met vieze luiers, zere rode wangetjes en héél veel gekwijl.  
 
Dat ze ineens niks meer van je lusten
Ging voorheen alles naar binnen wat jij jouw dreumes voorschotelde, ineens lust je kind niks meer en eindigt het steevast op de vloer. Of in het haar. En je riep nog wel zo hard dat jouw kind zo’n goede eter was.
 
Dat er altijd iemand aan je been hangt
Dreumesen gaan aan je been hangen. Opgetild of gedragen worden, willen ze. Hou hier vooral rekening mee in je kledingkeuze. En doe je het niet? Dan komt er een ware drama queen naar voren, inclusief nep huilen. En oh ja, ze willen dit het liefste als je net aan het bellen bent. Überhaupt kun je niks meer met je mobieltje doen met jouw dreumes in de buurt.
 
Dat het lachen en genieten geblazen is
Omdat ze enorm veel ontdekken en wijzer worden. Omdat ze beginnen met hun eerste woordjes, omdat ze denken dat ze alles al zelf kunnen, omdat ze zichzelf het middelpunt van het universum vinden, omdat ze heel ondeugend kunnen zijn, omdat ze hun mama de lekkerste knuffels geven en omdat ze gewoon heel vaak heel hilarisch zijn!