Kindermusthaves

Silvana blogt: Een nieuwe missie!

Silvana blogt: Een nieuwe missie!
07 november Ik ben Silvana (27 jaar) en woon samen met mijn dochter Coco (3,5) sinds april dit jaar in Amsterdam. We hebben daar een leuk, knus en oud (met vieze muizen) appartementje op de eerste verdieping in Nieuw West.

Amstelveen, een verschrikkelijk saaie stad aan de rand van Amsterdam. Ik heb er 19 jaar met (volgens mij) plezier gewoond, maar moet er nu niet aan denken om ooit nog terug te gaan. Er is echt niets te beleven.

Op mijn 19e verhuisde ik naar Leiden. Het eerste jaar ergens drie hoog achter en al vrij snel kochten mij toenmalige vriend en ik een jaren ’30 woning in het centrum.
Ik heb genoten van de stad en de van de mensen, maar toch merkte ik dat Amsterdam de laatste jaren steeds meer mijn interesse trok. Hij wilde niet weg uit Leiden, toch wat huizen bekeken, maar niets deed aan onze eisen (ivm Coco) en bleven dus in Leiden.
Onze relatie ging over en daar begon mijn zoektocht....

Gelukkig heb ik hele lieve vrienden die mij de eerste maanden onderdak boden. Eerst een maandje in het huis van een vriendin die op reis was en daarna twee maanden bij Roos en Chris. Mijn eigen kamer, openslaande deuren naar de tuin en een eigen badkamer. Ben ze nog steeds ontzettend dankbaar, want het was een heerlijke tijd!

Ondertussen ging mijn zoektocht verder. Zoals waarschijnlijk de meeste mensen weten is een huis vinden in Amsterdam een behoorlijk lastige opgave. En ook zijn we (of misschien alleen ik) behoorlijk veeleisend. Twee of meer slaapkamers, het liefste binnen de ring, niet duurder dan 625 euro per maand, en dan wil ik ook nog een woning op de begane grond of in een gebouw met een lift.

Coco wordt ook ouder, groter en dus zwaarder en de kans dat ze nooit gaat lopen is heel groot.

Gelukkig verliep het allemaal behoorlijk rap. Binnen drie maanden kreeg ik een telefoontje voor een woning in Nieuw West op de 1e verdieping. Binnen een week was ik verhuisd! Helemaal blij want ik woonde ondertussen alweer een maand bij mijn ouders in dat verschrikkelijke Amstelveen.

Helaas merk ik dat zelfs wonen op de eerste verdieping mij een beetje zwaar valt. Coco weegt nu ongeveer 13 kilo en als je haar optilt werkt ze totaal niet mee, hangt ze er een beetje als een zombie bij, trekt aan je haren en slaat in je gezicht (ode aan haar tic).

Als we samen boodschappen gaan doen moet eerst de kinderwagen naar beneden, ik weer naar boven, Coco halen en weer naar beneden.
Als we terug komen met boodschappen loop ik een stuk of vier keer heen en weer voordat ik echt alles boven heb.

Ik heb dus een nieuwe missie; een driekamer woning vinden in Amsterdam op de begane grond of een woning met lift.
Maar waar moet ik beginnen?
Mijn huurbaas kan mij niet helpen voor dezelfde huurprijs (mijn huur is niet heel laag, dus deze kan echt niet hoger).

En laten we het niet over woningnet hebben. Ik sta daar al 8 jaar ingeschreven, maar eindig elke week nog op plek 70 of soms op 350.
Voor de voorrangsregeling kom ik helaas nog niet in aanmerking, omdat ik nog geen twee jaar in Amsterdam woon.

We blijven dus nog gewoon even door zoeken, tillen en sjouwen, maar laten we het positief bekijken; scheelt mij weer 20 euro lidmaatschap per maand bij de sportschool ;)