Kindermusthaves

Twee = NEE!

Twee = NEE!
04 november Wil je even je jas pakken? NEE! Wil je naar bed? NEE! Neem je nog even een hapje? NEE! Zullen we gaan douchen? NEE!
 
Twee = NEE!
 
Ik geloofde daar nooit zo in, dat 2 is nee gedoe. Luca is heel relaxt, dus waarom zou hij ‘ineens’ overal nee op gaan zeggen? Maar het is toch echt zo, zijn tweede verjaardag komt heel snel dichterbij en bijna ALLES is al ‘NEE'!
 
Ik heb wat tips voorbij zien komen en die probeer ik toe te passen. Geef je kind keuzes, stond erbij in het artikel. Oké, daar gaan we. Luca, eerst eten of eerst douchen? Douchu. Etuh. Douchu. Etuh. Hmm, ik hoor nog geen definitieve keuze. Ok, gaan we eerst douchen. Neeeeee. Etuh. Ok, gaan we eerst eten. Neeeeee. Douchu. Ok, prima, dan maakt mama resoluut (staat ook tussen de tips) een keuze (lees: ik til hem op, Luca gilt neeeeee, strekt zich helemaal uit als een plank en zo probeer ik heelhuids de trap af te lopen). Zo, en nu gaan we eten. Mijn kind geeft zich over en de rust is terug.
 
Volgende moment, we moeten de deur uit. Kom, we gaan de schoenen aan doen. Neeeeee. En rent weg. Ik ren erachter aan en na 1,5 rondje om tafel heb ik hem. We liggen allebei in een deuk. Schoenen zijn na 3 minuten aan. Dit viel denk ik wel onder de tip ‘rustig blijven’. Stond ook in datzelfde artikel. Kinderwagen vol beladen en mijn armen vol met spullen lopen we naar buiten. Kom, we gaan naar de auto van mama. Auto mama, NEE! Auto papa. Luca blijft op de helft van de route stil staan. We liggen inmiddels 10 minuten achter op schema. Ik kies voor de tip ‘afleiden’. Het doel is hem al ‘babbelend’ in de auto krijgen. Kijk Luca, vogel bij auto mama. NEE! Kom we gaan lekker rijden. NEE! Wat een heerlijk weer. NEE! Een spelletje dan. Wie het eerst bij mama haar auto is! NEE!
Oké, deze situatie ga ik ook ‘resoluut’ oplossen. Ik drop alle spullen op de grond, loop terug naar Luca, die rent eerst nog een stuk weg en vervolgens neem ik de kleine baas in de houtgreep richting mijn auto. Wederom gestrekt en wel zet ik hem al worstelend in het autostoeltje. Zo. Daar gaan we, alle spullen oprapen en in de auto gooien. Soort van half verhit neem ik plaats achter het stuur. Mama zijn is soms topsport. Hoeveel calorieën zal ik deze ochtend al verbrand hebben? Als Luca eenmaal zit, geeft hij zich ook weer gelijk over, de rust is weer terug en al zingend gaan we op pad. 15 minuten te laat kom ik op de eindbestemming aan.
 
Heel soms is het ook ‘nee’ als hij het vervolgens best wil doen. Luca, pak je even je schoentjes? Neehee. En dan komt hij toch aanlopen met zijn schoenen. Maar dat komt niet heel vaak voor. En soms is het ook ‘ja’. Luca, wil je een koekje? JAAAAAA!!!!!
 
Tot volgende week!


Uitwaaien met oma op het strand....


....en met de andere oma naar het bos!



Nog een beetje Halloween!


Papa was jarig afgelopen weekend!


Hebben jullie deze toffe schoenen nog voorbij zien komen op Kindermusthaves?


In samenwerking met Little King's hebben we een super leuke actie opgezet! Doe je mee?