Home

Kindermusthaves

TIP: De beste raamdecoratie voor de kinderkamer

TIP: De beste raamdecoratie voor de kinderkamer
11 oktober Je kent het wel. Na een lange, vermoeiende dag heb je de kinderen op bed gelegd en kruip je zelf ook lekker in bed. Zwaar toe aan slaap plof je op bed, uitkijkend naar een nacht slapen en je zucht twee keer. Je bent net een paar uurtjes in dromenland en  hoort op de achtergrond je kind zacht jengelen. Je knijpt je ogen wat verder dicht en je hoort jezelf zeggen:  ‘Dit hoort gewoon bij de droom, dit hoort bij de droom’.  In een mum van een seconde ruilt het zachte gejengel zich in voor echt hard huilen. ‘Schat, ga jij even kijken?’. Dit ritueel herhaalt zich zo’n 3x per nacht. Super. Fijn.
 
Je begint de volgende dag aan je werk met een zwaar hoofd en wallen van hier tot aan Tokyo. Geen concealer die er tegenop kan, helaas. Nee, je bent niet eens heftig wezen stappen, je kind is degene die ’s nachts de feestjes viert en ligt te spoken.
 
Gordijnen for the win!
Ik heb wellicht een fijne tip voor je waarmee je kindje beter kan slapen ’s nachts. Vaak hoe donkerder de kamer, hoe beter je slaapt en fijner je wakker wordt. Niet alleen beter voor die kleine maar ook voor jezelf. Raamdecoratie kan een hele hoop doen voor je nachtrust en kan het slaapritme van je kind versterken. Het gordijn is na het lezen van dit artikel je beste vriend, geloof me.
 
Tijdens het middagdutje van je kind wil je de kamer liever niet helemaal verduisteren, omdat dit het slaapritme van je kind kan omgooien. Het plisségordijn is voor slapen overdag én ’s nachts een uitkomst. Als je voor de Top Down Bottom Up uitvoering kiest, kun je het gordijn aan beide kanten bedienen. Ideaal wanneer je overdag wel iets van licht in de kinderkamer wil laten. Wil je de kamer ’s nachts optimaal verduisteren? Maak dan een combinatie van een plisse gordijn met overgordijnen die een verduisterende voering hebben.
 
Nog een absolute winnaar zijn verduisterende rolgordijnen. Te verkrijgen in super veel mooie kleurtjes, waardoor er voor je kind gegarandeerd iets bij zit! Groen, roze, of oranje. Niks is te gek. En ben jij zelf nou niet  zo van die knalkleuren in je interieur? Snap ik. Voeg er overgordijnen aan toe in een neutrale kleur en het geheel oogt al een stuk rustiger. Verduisterende vouwgordijnen op maat zijn ook super fijn voor in de kinderkamer.  Ze staan super knus en gezellig!
 
Verrassing!
Ik denk dat je nu wel genoeg inspiratie hebt opgedaan voor de kinderkamer en kun je niet wachten tot jouw gordijnen hangen! En ik lieg niet als ik zeg dat slapen toch wel één van onze favoriete bezigheden is. Nu heb ik nog een kleine verrassing. Yes! Je kunt namelijk via Veneta.com gratis kleurstalen bestellen, wat een feest! Zo kun je kijken welke kleuren leuk in de kinderkamer passen voordat je besteld.
 
Raamdecoratie voor de kinderkamer! Welke kies jij?