Kindermusthaves

Biologische opvolgmelk!

Biologische opvolgmelk!
12 mei Ik ben Lieke, 30 jaar, getrouwd met Les en woonachtig in Den Haag met ons dochtertje Julie (2 jaar). Naast het zijn van een enorm trotse mama, ben ik oprichtster van Kindermusthaves (mijn grote passie waar ik heeeeel graag heel veel uren in steek).

Healthy Kids...dat willen we allemaal, de grootste wens van een mama! Maar wat doe ik er als moeder van Julie allemaal aan om dat, voor zover ik daar invloed op heb, te bereiken? Naast dingen als veel de buitenlucht in, Vitamine D druppeltjes en de 3 r’en, vind ik de voeding voor mijn kleine meisje van 2 jaar één van de belangrijkste dingen.
 
Het onderwerp ‘voeding’ is tijden de zwangerschap al een issue. Naast dat je als zwangere vrouw rekening moet houden met wat je eet, kwam ook al gauw het onderwerp ‘borstvoeding’ ter sprake. Ik wilde graag met borstvoeding starten en was super benieuwd of dat in werkelijkheid net zo idyllisch is als ik het voor me zag. Dat verliep gelukkig allemaal prima (al ging het niet zó easy als ik in mijn hoofd had) en zowel Julie als ik hebben van deze periode genoten!
 
Toen het einde van mijn verlof met rasse schreden naderde, besloot ik te starten met het afbouwen van de borstvoeding en langzaamaan over te gaan op de fles. Omdat ik heel bewust voor borstvoeding heb gekozen, vond ik het ook vrij logisch om heel bewust een keuze te maken voor een opvolgmelk en niet klakkeloos te kiezen voor de meest bekende flesvoeding. Maar welke melkpoeder paste dan het beste bij ons?
 
Omdat mijn man en ik thuis ook zoveel mogelijk biologisch proberen te eten, vroeg ik mij af wat de mogelijkheden waren voor biologische flesvoeding. Na wat gespeur op internet en her en der wat advies kwam ik op de website van Neolac terecht. Neolac is biologische flesvoeding gemaakt van uitsluitend Nederlandse koemelk, volledig afkomstig van Nederlandse boeren die uit passie en overtuiging voor biologisch kiezen.
 
De positieve kenmerken op een rijtje:
 
- Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest

- Welzijn van dier en milieu staan centraal; koeien grazen minstens 120 dagen per jaar in de wei

- Wanneer het weer niet geschikt is om buiten te staan en de koeien binnen in een ruime stal staan krijgen ze uitsluitend biologisch voer

- Grondgebonden, de natuurlijke kringloop wordt in stand gehouden

Kortom, de biologische melkpoeder van Neolac is een kwalitatief goed en natuurlijk vervolg van de borstvoeding en de koeien die deze melk leveren hebben een prima leven. Inmiddels zijn wij al 1,5 jaar enthousiast gebruiker en smult Juul momenteel dagelijks van Neolac 3 Biologische Peutermelk dat veel extra voordelen heeft t.o.v. gewone melk. Denk aan Vitamine D,  goede vetten, meer ijzer en minder eiwit. Wij zijn fan!
 
Ook de verpakking is een pluspunt! De metalen verpakking van Neolac is niet alleen hartstikke leuk door de afbeelding van nijntje die erop prijkt, maar hij is ook recyclebaar én dus milieuvriendelijk.
 
Wil je meer weten over Neolac of wil je weten waar je het kunt kopen? Check dan hun website www.neolac.nl en uiteraard kun je ons ook altijd vragen stellen door te mailen naar hello@kindermusthaves.nl.
 
Neolac is de enige biologische kindervoeding gemaakt van uitsluitend Nederlandse melk