Blogs

Kindermusthaves

BLOG: Van borst naar fles!

BLOG: Van borst naar fles!
14 juni Ik ben Lieke, 32 jaar, getrouwd met Les en woonachtig in Den Haag met onze dochtertjes Julie (5 jaar) en Loulou (8 maanden). Naast het zijn van een enorm trotse mama, ben ik oprichtster van Kindermusthaves (mijn grote passie waar ik heeeeel graag heel veel uren in steek).

Healthy Kids...dat willen we allemaal, de grootste wens van een mama! Maar wat doe ik er als moeder van Julie en Loulou allemaal aan om dat, voor zover ik daar invloed op heb, te bereiken? Naast dingen als veel de buitenlucht in, Vitamine D druppeltjes en de 3 r’en, vind ik de voeding voor mijn meisjes één van de belangrijkste dingen.


 
Het onderwerp ‘voeding’ is tijden de zwangerschap al een issue. Naast dat je als zwangere vrouw rekening moet houden met wat je eet, kwam ook al gauw het onderwerp ‘borstvoeding’ ter sprake. Ik wilde graag met borstvoeding starten en was super benieuwd of dat in werkelijkheid net zo idyllisch is als ik het voor me zag. Dat verliep bij Julie niet zonder slag of stoot, maar na een moeizame start, kon ik er uiteindelijk toch lekker van genieten. Bij Loulou wist ik een beetje wat ik kon verwachten en ging het gelukkig een stuk soepeler! Omdat ik de borstvoeding wilde afbouwen, ben ik me de afgelopen weken gaan oriënteren op de verschillende soorten flesvoeding/opvolgmelk die er wordt aangeboden, hier wil ik namelijk een bewuste keuze in maken. Maar welke opvolgmelk past dan het beste bij ons? Omdat wij thuis zoveel mogelijk producten van koemelk proberen te vermijden, zocht ik hier een alternatief voor. Zodoende kwam ik uiteindelijk uit bij: Kabrita. De kindjes van mijn zus hebben dit ook altijd goed gedronken en haar positieve ervaringen gaven de doorslag! Wat is Kabrita? Kabrita is opvolgmelk op basis van hoge kwaliteit Nederlandse geitenmelk, dat bekend staat om een aantal natuurlijke voordelen. Zo bevat geitenmelk een grote hoeveelheid natuurlijke voedingsstoffen, heeft het een unieke vet- en eiwitsamenstelling en is het heerlijk mild van smaak. Hun opvolgmelk is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden, is zacht voor het buikje en Loulou drinkt het sinds kort als onderdeel van een gevarieerde voeding.Kortom, de overgang van borst naar fles is hier heel soepel verlopen. Al moet ik stiekem wel even wennen aan het feit dat de borstvoedingsfase is afgesloten... Het was altijd zo'n intiem momentje. Kabrita is in elk geval een super geschikt vervolg op moedermelk en dat geeft mij een goed gevoel. Ook voor de rest van het gezin is geitenmelk trouwens een aanrader! 

TIP: er staan op de website van Kabrita nog leuke recepten waarin geitenmelk is verwerkt voor de eerste hapjes van jouw kindje. 

Wil je meer weten over Kabrita of wil je meer lezen over de wereld van geitenmelk? Check dan hun website www.kabrita.nl en uiteraard kun je ons ook altijd vragen stellen door te mailen naar hello@kindermusthaves.nl.