Kindermusthaves

BLOG - Hoe veilig is jouw huis?

BLOG - Hoe veilig is jouw huis?
11 juli Ik ben Lieke, 33 jaar, samenwonend met Les en onze dochters Julie (6 jaar) en Loulou (1 jaar) in Den Haag.

Kindermusthaves X LOXUP

Al jaren woon ik met veel plezier in Den Haag. Ik wil hier voorlopig écht niet weg. Toch vraag ik mij de laatste tijd steeds vaker af hoe veilig mijn stulpje is. Ik voel mij hier enorm op mijn gemak hoor, don’t get me wrong. Maar ik woon wel in een stad, in een drukke straat en in een portiekwoning waarvan ik wat de beveiliging betreft toch de nodige vraagtekens heb. Helaas bleek dit onderbuikgevoel ook juist te zijn. Zo ging ik laatst de deur uit voor een boodschapje. Eenmaal thuis kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn sleutels binnen had laten liggen. Lekker dan! Geloof het of niet, maar uiteindelijk heb ik met mijn paraplu mijn voordeur open gekregen. Dit kan en mag natuurlijk niet. Tijd voor actie dus!(Klik op de foto)

Hoe vind ik een betrouwbare slotenmaker?
Diezelfde avond nog heb ik het onderwerp beveiliging op tafel gegooid en heb ik bij manlief aangegeven dat ik het toch wel fijn zou vinden als hier een slotenmaker de boel zou inspecteren. Als ik de deur hier al open krijg, hoe makkelijk komt een ervaren inbreker dan wel niet binnen? Ik struinde het internet af en kwam al snel uit bij LOXUP; een beveiligingsplatform vol handige en praktische tips. En daar komt ie: Een landelijke dekking van ervaren en geselecteerde slotenexperts. Daar moet ik zijn! Ik ging naar de partner locator, voerde mijn postcode in et voilà, er bleek een slotenexpert hier verderop te zitten. Wat een geluk! 

LOXUP beveiligingscheck aan huis
De volgende dag belde ik de LOXUP partner en legde hem kort de situatie uit. De partner gaf aan dat hij eventueel langs kon komen voor een LOXUP beveiligingscheck aan huis. Dit is een service die de partner aanbiedt waarbij hij de beveiliging van je woning onder de loep neemt. “Plan maar in!”, riep ik iets te enthousiast door de telefoon. Nog geen week later stond Rob van Stijlplus uit Wateringen op de stoep voor de keuring. Hij liep mijn huis binnen, gaf mij een elleboog en screende de boel nauwkeurig. Dit was een gevalletje expert hoor, dat zag ik meteen! 


(Klik op de foto)

Door de keuring
Glimlachend liep hij door mijn huis en in de eerste vijf minuten kreeg ik al meer kritische vragen om mijn oren dan ik in mijn hele leven gekregen heb. Hier was ik duidelijk niet op voorbereid. In no time attendeerde hij mij op het feit dat ik mijn sleutels aan de binnenkant van de voordeur had zitten. Dit moet je blijkbaar nooit doen, want dit geeft een inbreker vrij spel om binnen te komen. Oeps! Maar ook de ramen aan de achterzijde in de kinderkamers werden grondig gecontroleerd. Zelfs het brandalarm werd getest! En dan heb ik het nog niet eens over de balkondeur bij de keuken. Adviesrapport op maat
Na zijn bezoek overhandigde hij mij een adviesrapport op maat vol zwakke beveiligingspunten. Toen ik Rob had uitgezwaaid, plofte ik met een kop koffie op de bank en las ik zijn adviezen door. Heel even voelde ik mij een klein meisje dat een rapport vol onvoldoendes onder haar neus geduwd kreeg. Is dit confronterend? Jazeker! Zou ik jou een beveiligingscheck aanraden? Absoluut! Want wát een inzichten heb ik gekregen! 

Onbezorgd genieten
Eigenlijk is het vreselijk om te weten dat je eigen huis niet veilig (genoeg) is. Diezelfde avond kroop ik achter mijn laptop en mailde ik Rob met het vriendelijke verzoek heel snel langs te komen om alle beveiligingsissues in mijn woning aan te pakken. Zodra dat gedaan is, kan ik met een gerust hart de deur uit en onbezorgd genieten van de zomervakantie. 

Fijne én veilige zomer allemaal!

Liefs,
Lonneke & Lieke

Ben jij benieuwd hoe veilig jouw huis is? Boek dan ook een LOXUP beveiligingscheck aan huis bij een partner bij jou in de buurt! Klik daarvoor HIER