Kindermusthaves

BLOG: Moedergevoel!

BLOG: Moedergevoel!
02 september Betrappen jullie jezelf er ook weleens op dat je je soms anders gedraagt t.o.v. van je kindje of opvoeding zodra er andere moeders of mensen in de buurt zijn? Toen Luca bijvoorbeeld nog een baby was en lag te pruttelen in de wagen, liet ik hem thuis altijd gewoon eventjes huilen. Wetende dat hij ieder moment in slaap zou vallen. Anders werd het als er op dat moment vrienden/kennissen of familie in de buurt was, dan ging ik soms ineens heel druk met de wagen heen en weer wiegen of dingen zeggen als ‘hij is zooo moe, dat hij er gewoon niet van kan slapen’, alsof ik voelde dat ik het lieve huiltje van mijn newborn moest gaan zitten verdedigen. Nu daarop terugkijkende denk ik ‘waarom in hemelsnaam’?
 
Een ander voorbeeld is bij anderen doen alsof bepaalde dingen niet mogen, bijvoorbeeld nog een tweede koekje, even op mijn telefoon klooien of in 1 x een hele doos duplo op de grond leeggooien, terwijl dat thuis wel mag. Tja, dan snapt de kleine man er natuurlijk ook niks van. Waarom wil ik dan op dat moment toch dat mensen denken dat ik een enorme consequente moeder ben, terwijl dat in werkelijkheid echt niet altijd het geval is. Wat ik zelf ook niet eens perse altijd maar wil zijn. 
 
En laatst was er een incidentje in de speeltuin, een jongetje van Luca zijn leeftijd beklom een glijbaan die ik persoonlijk nog wat te hoog vond voor mijn mannetje. De moeder van het jochie stond er bij en liet haar zoontje zijn gang gaan, die de glijbaan overigens ook gemakkelijk aankon. Gevolg was dat Luca dat natuurlijk ook van dat ding af wilde. Ik probeerde hem nog 2x tegen te houden, maar mijn volhardende zoon had zijn zinnen daarop gezet. Om een kleine scene te voorkomen en omdat ik, eerlijk is eerlijk, niet als een tut moeder wilde overkomen, die haar kind niet durfde te laten gaan, liet ik hem uiteindelijk naar boven klimmen. Boven aangekomen, ging het inderdaad niet helemaal goed. Gelukkig kon ik hem gemakkelijk opvangen, maar mijn voorgevoel was natuurlijk  juist geweest. Van de moeder begreep ik later dat haar zoontje 3 maanden ouder was dan Luca. Achteraf kan ik mezelf dan echt wel voor mijn kop slaan dat ik me daardoor laat beïnvloeden. Ik weet toch zelf het aller beste wat mijn kind wel of niet kan en als die moeder dat al zou denken, wat kan mij dat dan schelen.
 
Van andere moeders om me heen, hoor (en zie) ik regelmatig dezelfde soort voorbeelden en allemaal nemen we ons stellig voor dit niet meer te doen. Na het speeltuin gebeuren, heb ik mezelf ook plechtig voorgenomen om gewoon mezelf te blijven en geen dingen meer te doen waar ik eigenlijk niet achter sta. Want is dat niet het fijne van moeder zijn, dat alleen jij en jouw partner bepalen hoe je je kindje opvoedt en dat iedereen daar wat van kan vinden, maar dat je daar helemaal niks mee hoeft te doen. Dat is toch heerlijk :-) !!??


Mijn racemonster, dol op glijbanen. Even lekker de vakantie afsluiten bij het Zuiderstrand op Kijkduin


Leuke muts meegenomen voor Julie uit Italië... Vast voorbereiden op de winter ;-)


Fijn inspiratie opdoen voor Kindermusthaves, lekker alle tijdschriften doorspitten


Leuk, oude baby foto's van jezelf terugkijken! Hier geef ik Lieke de fles, op dezelfde manier geeft Luca Julie nu de fles.


Juultje haar nieuwe kinderstoel. Deze stoel kun je nu kopen met korting voor: 119,00 Euro!


Zie onderstaande link voor meer informatie over de kinderstoel!