Kindermusthaves

BLOG: nachtelijke avonturen

BLOG: nachtelijke avonturen
24 juni Ik ben Lonneke, 29 jaar, samenwonend met Mark en ons zoontje Luca (18 maanden) in Den Haag. Wekelijks geef ik een update over mijn leven als mama en alles wat daarbij komt kijken.

Toen Luca net geboren was, waren mijn lief en ik in de flow. Vol adrenaline sprongen wij bij elk zuchtje, gaapje of huiltje uit bed en stonden elkaar nog net niet weg te duwen bij de wieg… ‘ik haal hem er wel even uit’ , ‘nee, ik doe het wel even’! Ik was echt onder de indruk van de newborn papa, hij was s ’nachts vol energie en stond ook fluitend weer op. Luiertje verschonen, flesje opwarmen, kolf ding aangeven (leve de borstvoeding), deze super daddy draaide zijn hand er niet voor om. Ja, de ideale man inderdaad!  
 
Na een tijdje begon Luca door te slapen en kregen we weer wat langere nachten terug. Ons kleine ventje slaapt over het algemeen prima, maar soms heb je van die nachten dat  hij ineens gillend wakker wordt. Dat mag natuurlijk, soms is het speentje uit bed gevallen, er komt weleens een tandje door of hij wil gewoon even checken of papa en mama nog in de buurt zijn. Die zijn er natuurlijk altijd, maar….tegenwoordig staat alleen mama nog maar aan zijn bedje! Papa die hoort namelijk ineens niks meer! Waar is het misgegaan? Ik heb geen idee. Hoorde mijn lief op het begin nog elk geluidje, hij is tegenwoordig niet meer wakker te (letterlijk) schudden. Afgelopen nacht was het weer zover, ik bleef expres iets langer liggen, zodat het volume van onze zoon even kort zijn hoogtepunt bereikte en trapte ondertussen tegen zijn been, hardop pratend ‘Mark, ga jij nu een keer’, geen reactie. De trapjes werden een schop en mijn praten werd roepen ‘Maaaaark, jouw beurt’! Weer niks…#%$@^&*&%^$###!!!! Half stampvoetend ging ik zelf maar de gang op, struikelend over zijn schoenen die standaard middenin de slaapkamer worden uitgedaan en mijn weg zoekend in het pikkedonker, aangezien de lamp op de gang al enige tijd kapot is. Uiteraard is alles vergeten als ik bij Luca zijn bedje aankom en dat lieve snoetje voor me zie. De kleine sliep gelukkig snel weer door….jammer dat ik zelf dan een half uur voor de wekker pas weer in slaap viel. Wist je dat je beter niet meer in slaap kan vallen, dan een half uurtje voordat je wekker gaat?
 
De volgende ochtend was mijn lief, uiteraard zo fit als een hoentje, de onschuld zelve. Is Luca wakker geweest? Ik heb echt he-le-maal niks gehoord, wat raar hè!? Ik heb je wel in je slaap horen praten volgens mij…Grrrrr!!! De volgende keer blijf ik ECHT liggen, net zolang tot hij wakker wordt.
 
PS: ik hoorde laatst de tip van een collega dat iemand die echt slaapt niet met zijn ogen kan knipperen. Mocht ik er tijdens deze nachtelijke events aan toe komen om dit even te checken, zal ik dat toch eens doen ;-)



Lekker knutselen voor vaderdag



Ondanks de nachtelijke avonturen toch de liefste en leukste papa die er bestaat




Twee kinderen op schoot? Super papa draait zijn hand er niet voor om :-)




Voor het slapen nog even een boek lezen, dit prentenboek is echt heel leuk!



Dit weekend weer heerlijk geknuffeld met mijn kleine popje, lekker samen geluncht bij Mazzo in Amsterdam. Mazzo is een leuke kidsproof hotspot, zie onderstaande link voor meer informatie!



Bij mama op schoot slapen, is ook wel heel erg fijn...SMELT!!!



Quality time....samen een festivalletje bezoeken, leuk!!!