Kindermusthaves

BLOG: van luier naar potje

BLOG: van luier naar potje
08 juli Ik ben Lonneke, 29 jaar, samenwonend met Mark en ons zoontje Luca (18 maanden) in Den Haag. Wekelijks geef ik een update over mijn leven als mama en alles wat daarbij komt kijken.

Wij zijn thuis in training, in  ‘zindelijkheidstraining’ wel te verstaan (zo noemen ze dat). Er staat bij ons dus momenteel een potje in de woonkamer. Luca begint de laatste tijd steeds vaker aan te geven wanneer hij een vieze luier heeft en probeert ook vaak zijn luier los te trekken en uit te doen. Daarnaast lees en hoor ik van alle kanten dat je het beste in de zomer kunt beginnen met deze training, luier uit en in de blote billen laten rondlopen. Dan schijnen de kids het snel door te hebben. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het nog helemaal niet zat ben om zijn luiertjes te verschonen en het ook nog wel een tikkeltje vroeg vind, maar met warm weer op komst leek het me een ideaal moment om eens te polsen of hij er klaar voor is. Als het niet werkt, stellen we het gewoon nog even uit. Dus…hoe gaan we beginnen?

De eerste fase was alleen kennis maken met het potje, beetje ermee spelen, even erop zitten, boekje erbij dat heet ‘Bobbi op het potje’. Heel gezellig. En heel kort, want mijn zoon is zoals jullie weten niet echt een ‘zitter’. 1 pagina voorlezen is meestal net haalbaar, waarbij Luca ondertussen nog probeert de pagina al om te slaan en ik de laatste zinnetjes gauw improviseer. Vooral niet teveel pushen stond ook tussen de tips, dus ik laat hem lekker zijn gangetje gaan en pas als hij naar dat gekke ding kijkt leg ik hem even uit waar het voor bedoeld is. Geen idee wat hij daarvan begrijpt, maar teveel info kan in deze geen kwaad lijkt mij.  
 
Stap 1 leek me na een paar dagen wel zo’n beetje afgerond en aangezien we middenin een hittegolf zitten, gauw door naar stap 2: alle nieuwe en hippe zwembroekjes de kast in (dat is dan wel weer jammer) en op dit moment huppelt de kleine baas in zijn blote billen blij door de tuin. Ja, het bevalt hem wel dat naakt lopen. Mark vindt het allemaal een beetje raar, maar ik verzeker hem dat dit echt een 'normale' manier is. Het potje is verplaatst naar buiten en zodra ik het idee heb dat hij moet plassen, plaats ik hem er gauw op. Hij stribbelt niet tegen en kijkt me ondertussen een beetje verbaasd aan 'wat doet die mama van mij nou elke keer gek'. Verder gebeurt er tot nu toe nog weinig, overal wordt even geplast, behalve in het potje. Oh ja, hij vindt het ook leuk om het potje uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten. Daardoor gebeurt het dus dat als ik zie dat hij moet plassen en ik hem er gauw op wil zetten, alle onderdelen verspreid door de tuin liggen. Kortom, Luca is er gewoon nog even lekker mee aan het spelen en ondertussen blijf ik gewoon een beetje stimuleren en aanmoedigen. To be continued!



Leuke aanrader dit boekje om te gebruiken bij het zindelijk worden



Het waren weer heerlijke stranddagen afgelopen weekend op Kijkduin



Luca is gek op auto's, scooters, vliegtuigen....noem maar op



Zijn pet trekt Luca elke keer af, maar dit leuke hoedje van Name It vindt hij helemaal geweldig :-)



Nog een paar leuke items kunnen score in de sale bij Little Label



Oma kwam met deze super leuke tuinbroek van Petit Bateau aan, enig voor op het strand



Voor Julie was het natuurlijk ook warm, maar ze deed het super! En hoe schattig is dit pakje van de Hema?




Deze foto van Aiden + Anais vonden wij zo leuk, helemaal in de zomerse sferen!