Kindermusthaves

Blog: Veranderingen van 1 kind naar 2 kids!

Blog: Veranderingen van 1 kind naar 2 kids!
12 november Ik ben Lieke, 31 jaar, samenwonend met Les en onze dochter Julie (4 jaar) in Den Haag. In oktober is daar ons meisje Loulou bijgekomen! 

Voldoende energie om volop te genieten van je zwangerschap en van de periode tijdens de borstvoeding

En daar is ze dan...geboren op 10-10-2019: ons prachtige, lieve meisje Loulou! Zo klein, zo mooi en zo volmaakt. Wat een geluk en wat een liefde mogen wij voor de tweede keer ervaren… Het is zo fijn om weer een baby in huis te hebben die het heerlijk vindt om uren van haar nog korte leventje op de borst te slijten, die alleen maar hoeft te eten en te slapen én die je onbeperkt mag knuffelen en kusjes geven. Een roze wolk! Maar een tweede kind zorgt ook voor een heel nieuw schema, een nieuwe balans en...een soms ver te zoeken ritme. 


 
Ergens op tijd komen? Een grote uitdaging! Zat ik net er helemaal in met het ochtendritueel, het lukte me om Julie compleet schoon en netjes op school af te leveren, er zelf ook nog fris en fruitig uit te zien en het huis netjes achter te laten, is het de afgelopen weken 1 race tegen de klok in de ochtend. Net op het moment dat ik denk dat het me eindelijk een keer is gelukt om op tijd klaar te zijn, bedenk ik me dat Loulou nog een schone luier moet en waar is Julie haar rugtasje nou weer gebleven? 
 
Huis netjes houden? Hoe dan! Ik ben al nooit van een strak en geordend huishouden, maar nu struikel ik echt overal over poppen, hydrofiele luiers, kraamcadeaus en kleurpotloden. Ook liggen overal sokjes, slofjes, spuugdoekjes en knuffels. Laten we het maar een gezellige chaos noemen.
 
De was? Hoe hoog kan een stapel groeien! Als ik geluk heb, kunnen ze allebei de hele dag met 1 setje kleding doen. Op andere dagen komen er weleens 3 omkleed sessies met de 1 en 2 met de ander voor. Niet zo gek dus dat de berg was tot ongekende hoogtes stijgt en de wasmachine draait overuurtjes...om over de strijk nog maar te zwijgen.
 
De inzet van papa? Nu echt een vereiste! Kon papa voorheen zijn snor nog weleens drukken, met 2 kids is dat toch echt geen optie meer. Als een soort van geoliede machine is ieder verantwoordelijk voor bepaalde taken. Ik Loulou borstvoeding geven, Les Juul naar bed brengen. Ik luier Loulou verschonen, hij tandjes Julie poetsen. Ik de jassen aandoen, hij de auto inruimen. En ga zo maar door. Ik snachts eruit, papa lekker slapen ;-)
 
De mama? Helemaal fit met behulp van de volgende tip: Active Iron! Een paar weken geleden voelde ik me een stuk vermoeider worden, wat ik jammer vond want ik was juist zo lekker met van alles en nog wat bezig. Uit het bloedonderzoek die ik toen nog een keer moest doen, bleek dat ik last had van ijzertekort. Vrouwen hebben sowieso al een hoger ijzerbehoefte als mannen (wist ik niet), maar als je zwanger bent én als je borstvoeding geeft, is de kans nog groter dat je een tekort hebt van dit mineraal. En dat tekort zorgt dus voor een lusteloos gevoel en kan ook hoofdpijn of duizeligheid veroorzaken. Precies die dingetjes waar ik last van had! 



Met de capsules van Active Iron kun je je ijzertekort op een verantwoorde manier aanvullen. De eiwitformule van dit product helpt de irritatie door het ijzer te verminderen, zodat het mild genoeg is om op een nuchtere maag in te nemen. Dat betekent dat je met deze capsules geen last hebt van verstopping, zware diarree of misselijkheid. Want daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten! 

Helemaal nu ik borstvoeding geef en de eerste periode met een baby best weer aanpoten is, vind ik het belangrijk om me fit en energiek te blijven voelen. Ik blijf de capsules van Active Iron dus zeker de komende periode nog doorslikken. 

Naast Active Iron is er ook nog Active Iron & B complex Plus for Women, speciaal ontwikkeld voor vrouwen met een druk leven. Dat we als mama's druk zijn weten we natuurlijk allemaal en op vermoeidheid zitten we al helemaal niet te wachten. Deze capsules geven tegelijkertijd ook vitaminen en andere mineralen af. Denk aan foliumzuur en vitamine B5, C, D en E. 

Oh ja, en de avonden? Voordat ze allebei op bed liggen.... 

Let op: Voedingssupplementen zijn uiteraard geen vervanging voor een gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. 
 
Waarom ik deze tip met jullie deel? Omdat het super zonde is om je vermoeid te voelen terwijl het helemaal niet nodig is. Met de capsules van Active Iron behoud je voldoende energie om volop te genieten van je zwangerschap en van de periode tijdens de borstvoeding. Blije mama = blije baby! 
 
De capsules van Active Iron zijn exclusief verkrijgbaar bij Etos en op Etos.nl