Kindermusthaves

De week van Lieke!

De week van Lieke!
22 oktober DONDERDAG
 
Vandaag hebben Lon en ik een hele leuke meeting over een nieuw project, waar we nog niet teveel over kunnen zeggen. Luca en Julie zijn bij oma, zodat wij lekker op pad kunnen. De afspraak is in Amsterdam, dus voordat we de afspraak ingaan lopen we nog even door de stad om leuke hotspots te vinden. Kennen jullie de winkel 'Kleintjes' in de Jordaan al? Geweldige winkel waar tweedehands merkkleding wordt verkocht dat er uitziet ziet als nieuw. Echt leuk om eens binnen te lopen als je in de buurt bent! De meeting is goed gegaan en nu duimen dat het haalbaar is en dus doorgaat. 

Aan het eind van de dag lopen Les, Juul en ik nog even de negen straatjes in om een cadeautje te kopen, halen we eten bij onze favoriete traiteur en drinken we op de terugweg nog even een wijntje bij een leuk tentje in de Jordaan.

Het weekend is in zicht en het weekendgevoel begint op donderdag bij ons altijd alweer te komen!

VRIJDAG
 
De vorige keer schreef ik het al, vrijdag = mama dag! De ene keer lukt het wel en de andere keer ben ik tijdens het slaapje van Julie nog de laatste puntjes aan het afronden. Deze week lopen we voor op schema en ben ik vandaag zo goed als vrij.

De herfst is een feit en ik merk dat Juul de herfst leuk vindt. Ze kijkt met grote ogen naar de vallende blaadjes en de mooie kleuren. Vandaag gaan we dus lekker een wandeling maken richting de Haarlemmerstraat. Het is een stukje lopen vanaf ons huis, maar wel een heel leuk stuk: dwars door de Jordaan en langs de grachten. Onderweg stoppen we voor een flesje en een Latte, Juul is alleen maar aan het lachen en we hebben een heerlijke dag saampjes. 
Vanavond komen er bij ons thuis vrienden borrelen. Ik vind dat vaak relaxter dan bij een ander, want Juul kan dan gewoon op tijd naar bedje, wij kunnen beide lekker een wijntje drinken en bijkletsen en we hoeven niet te erg op de tijd te letten. HELLO WEEKEND! 


 
ZATERDAG
 
Heerlijk, het is weer zaterdag. Volgens mijn lievelings quote ook wel ‘schaterdag’ genoemd. Bij ons klopt dit vaak ook wel. Niks moet, niks doen mag en de nieuwe week lijkt nog heel ver weg. Wij starten onze ochtend met een ontbijtje in stadshotel van Rossum in Woerden. Mijn ouders zijn in de buurt en schuiven ook even gezellig aan. We hebben alle tijd, want de volgende afspraak staat pas in de avond gepland. 

Les heeft geregeld dat mijn zusje Lot op Julie komt passen, zodat wij samen een avondje uit kunnen. Ik vind het op zo’n avond belangrijk dat er veel lekkere dingen in huis zijn voor “de oppas”, dus check dan altijd even bij haar wat ik in huis moet halen. Lot appt haar lijstje door en treedt goed in details. Lays, maar dan wel de ribbel versie. Cheddar cheese – ‘Liek, ken je dit wel?’ Ja Lot, dit ken ik zeker en nog een aantal andere heerlijke versnaperingen. Die gaan zich zeker vermaken! 

Les en ik duiken begin van de avond eerst het café in, gaan daarna eten bij Speijkervet en sluiten de avond af in een kroegje. Heerlijke avond en bij thuiskomst liggen Lot & Juul allebei als prinsesjes te slapen. Dat heeft wel goed gezeten met die twee!


 
ZONDAG
 
Vandaag hebben Lon, ik en de kindjes afgesproken met onze nichtjes in Utrecht. Hebben een leuke kindvriendelijke tip doorgekregen van een volger van KM, namelijk restaurant Buurten. Daar hebben we dus afgesproken met elkaar. Juul en ik zijn een beetje verlaat, dus komen als laatste aan. Hé wat leuk, hebben jullie de mannen wel meegenomen!? Oeps, ik heb het volgens mij niet helemaal goed begrepen. Agh ik denk dat Les het stiekem wel lekker vindt om alleen thuis te zijn, aangezien Juul vannacht een beetje ondeugend was. 

De koffietjes, broodjes, taartjes worden besteld. Luca mag door het hele restaurant heen lopen, heeft een leuk speelhoekje gevonden en vermaakt zich heel goed met zijn nieuwe vriendje. We hebben veel bij te kletsen, maar sinds er kinderen bij zijn gekomen, gaat dit op een iets lager tempo. Snel maar weer afspreken voor deel 2 en dan vergeet ik mijn mannetje niet hoor! 

Weer thuis, staan het broertje van Les en zijn vriendin heerlijk te koken voor ons. De kapstok is weer opgehangen (deze is vorige maand naar beneden komen zetten en bij ons duurt het dan even voordat het weer hangt), de kaarsen branden en er wordt een fles rode wijn open getrokken. Welkom herfst zondagen, heb je toch wel een beetje gemist. Vanavond Penoza en dan staat de nieuwe week, die gisteren nog heel ver weg leek, toch weer voor de deur. Hoe blij ik vrijdag was dat het weekend was, hoe lekker ik het nu weer vind dat de week morgen weer begint. 



 MAANDAG
 
Nieuwe week, nieuwe kansen! Het wordt met de week drukker voor Kindermusthaves. Het ‘hoe was je weekend’ gesprek slaan we vandaag dan ook even over, maar de koffie wordt dubbel zo snel gedronken. Lon en ik starten altijd met het invullen van de agenda. Er is zoo veel, dat we het echt per week moeten indelen, willen we goed overzicht houden. Ik verbaas me elke week weer, dat de ideeën nooit opraken. Je rolt echt van het één in het ander als je je voor 100% inzet. 

De dag vliegt voorbij, ben blij als Juultje weer lekker thuis is en we gaan vanavond heel erg relaxen, want daar is de maandagavond tenslotte toch wel een beetje voor. 


Dit leuke jurkje van de H&M stond in onze shop the look vorige week. Heb hem gelijk aangeschaft voor Julie! 

DINSDAG
 
Meestal noemen Les en ik Juul 'ondeugend' als we een paar keer ons bed uit moeten in de nacht (gelukkig komt dit tot nu toe niet vaak voor), maar vannacht zijn we echt een beetje geschrokken. Juul bleef maar overgeven en dat in haar slaap. De kleine mop gaf zelf geen kick, dus had er niet heel veel last van; maar ik vond het zo’n eng idee dat ze er niet echt wakker van werd. Na een paar keer hebben we haar lekker bij ons in bed genomen. Heavy nachtje, wasmand tot aan de nok toe vol en Juul is vandaag dan ook echt voor de eerste keer ziekjes. Lon komt bij ons thuis werken, zodat we Julie in de gaten kunnen houden. Ben jij niet heel erg moe, vraagt ze? Nee! Sinds ik moeder ben geworden heb ik genoeg aan een paar uurtjes slaap. Herkennen jullie dit!? 

Ondanks de ziekenboeg hebben we toch nog veel kunnen doen. Ook hier word je creatief in! 
Lon appt s’avonds dat Luca alles heeft onder gespuugd. Komt vast en zeker door alle kusjes die ze elkaar geven. Wat heerlijk om nu zo flexibel te zijn! De KM uurtjes worden gewoon even doorgeschoven naar de avond en niemand die iets merkt. 


Kleine, zieke Juul wilt maar 1 ding en dat is slapen! 

WOENSDAG
 
De week is weer door midden en nog steeds zieke kindjes. Normaal gesproken werken we op woensdag vanuit Den Haag, maar vandaag gaat het even niet lukken. Dan maar via de skype! 

Les appt dat zijn beste vriend vannacht voor de tweede keer vader is geworden. Vijf weekjes te vroeg, maar hun vorige kindje kwam 10 weken te vroeg, dus ze zijn al heel blij dat ze zo ver zijn gekomen. Voorheen vond ik het al mooie berichten, maar nu ik zelf weet hoeveel impact het hele gebeuren op je heeft, doet het me veel meer en krijg ik zelfs tranen in mijn ogen. Welkom lieve, kliene Amélie! 

De moeheid begint nu toch wel een beetje toe te slaan. Met zijn drietjes duiken we héél vroeg ons bed in, filmpje aan en vervolgens dik voor de aftiteling in slaap vallen, love it!