Kindermusthaves

FOOD TIP: lekkere en gevarieerde recepten o.b.v. geitenmelk!

FOOD TIP: lekkere en gevarieerde recepten o.b.v. geitenmelk!
01 september Zoals jullie laatst in mijn blog hebben kunnen lezen, zijn wij thuis groot fan van geitenmelk. Steeds meer mensen blijken niet lekker te reageren op koemelk en mijn zoontje Sam en ik zijn er daar 1 van. Vooral onze huid reageert er niet goed op en dus ben ik een tijdje geleden op zoek gegaan naar een gezond alternatief voor mijn boefje. Zo ontdekte ik op advies van Vivian Reijs (van het online health platform Viv Online): Kabrita
 
Kabrita is opvolgmelk op basis van hoge kwaliteit Nederlandse geitenmelk, dat bekend staat om een aantal natuurlijke voordelen. Zo bevat geitenmelk een grote hoeveelheid natuurlijke voedingsstoffen, heeft het een unieke vet- en eiwitsamenstelling en is het heerlijk mild van smaak. De smaak verschilt niet veel van koemelk en is mild, licht, fris, prettig en puur. Sam vond Kabrita direct lekker en de uitslag nam serieus al na een paar dagen zichtbaar af. Kortom, een blije baby! Én blije mama. 
 
De Kabrita babyvoeding is dus perfect om bijvoorbeeld als basis voor het ontbijtpapje te gebruiken, maar je kunt er nog veel meer lekkers van maken voor jouw kleintje. Met een paar mini’s in huis zijn gevarieerde en lekkere ontbijtjes voor ons momenteel een echte musthave en wij delen daarom graag wat overheerlijke recepten met een healthy en verantwoorde touch!


 
Pannenkoekjes
 
JE NEEMT:

100 gram bloem
150 ml water
5 lepels geitenmelkpoeder 
(dieet) margarine
appelstroop

EN ZO DOE JE HET:

- Bereid de peutermelk door 150 ml water te mengen met 5 afgestreken lepeltjes Kabrita geitenmelkpoeder
- Maak een kuiltje in de bloem en voeg hier 50 ml van de peutermelk bij
- Roer dit tot een glad beslag en meng het dan verder met de andere 150 ml peutermelk
- Roer tot er een glad mengsel ontstaat
- Laat de (dieet)margarine heet worden in de koekenpan en bak hierin de pannenkoeken aan beide kanten goudgeel
- Smeer er een beetje appelstroop op voor de finishing touch

TIP: voeg stukjes fruit of kokos toe aan de pannenkoekjes en maak er een vrolijk gezichtje van



Smoothie Fruit
 
JE NEEMT:

1/2 banaan
3 aardbeien
3 frambozen 
2 blokjes ananas
3 partjes mandarijn
150 ml water
5 lepels geitenmelkpoeder 

EN ZO DOE JE HET:

- Bereid de peutermelk door 150 ml water te mengen met 5 afgestreken lepeltjes Kabrita geitenmelkpoeder
- Roer dit goed door en stop het in de blender
- Voeg de banaan, aardbei, ananas, framboos en mandarijn eraan toe en blenden maar!



Warme rozijnenkoekjes
 
JE NEEMT:

60 mililiter opvolgmelk
50 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels rozijnen
2 theelepels dieetmargarine

EN ZO DOE JE HET:

- Bereid de peutermelk door 60 ml water te mengen met 2 afgestreken lepeltjes Kabrita geitenmelkpoeder
- Was de rozijnen en laat ze uitlekken
- Meng het meel met 60 mililiter van de opvolgmelk en voeg de rozijnen toe
- Bak hiervan in een koekenpan met wat dieetmargarine dikke ronde koekjes



Havermout met geitenmelk
 
JE NEEMT:

150 ml water
5 lepels geitenmelkpoeder
3 a 4 lepels havermout
1 aardbei
snippers kokos

EN ZO DOE JE HET:

- Bereid de peutermelk door 150 ml water te mengen met 5 afgestreken lepeltjes Kabrita geitenmelkpoeder
- Warm de melk op in een pannetje en voeg hier 3 a 4 lepels havermout aan toe
- Giet de havermout in een kommetje en leg er wat schijfjes aardbei en snippers kokos op

TIP: vervang de aardbei eens voor de rozijnen



* I eat awesome for breakfast *

Wil je meer weten over Kabrita of wil je meer lezen over de wereld van geitenmelk? Check dan hun website www.kabrita.nl en uiteraard kun je ons ook altijd vragen stellen door te mailen naar hello@kindermusthaves.nl.