Kindermusthaves

PLAYTIP: Spoorzoeken!

PLAYTIP: Spoorzoeken!
13 juli Yeah, we hebben zo'n leuk spel gespot! Dé tip voor iedereen die, net als wij, deze zomervakantie in eigen land doorbrengt. We gaan...SPOORZOEKEN! Hoe te gek vond je dat vroeger? Wij deden niet anders dan 'spoorzoekertje' spelen. Was het niet thuis, dan wel op een kinderfeestje. Is toch geweldig om op jacht te gaan naar een schat!

Nu hebben we zelf kinderen die op een leeftijd zijn dat ze dit soort spellen ook interessant gaan vinden en tijdens het organiseren van een speurtocht voor het kinderfeestje van mijn dochter Julie, stuitte ik op het spel Spoorzoeken van 999 games. Super handig, aangezien een speurtocht uitzetten best wel veel werk is. Het spel Spoorzoeken is een speurspel (géén traditioneel bordspel) dat de kinderen aanzet tot actie, zij moeten namelijk het parcours dat de spelleider heeft uitgezet proberen te volgen. Onderweg komen zij uiteraard allerlei verschillende opdrachten en uitdagingen tegen!Voordat het kinderfeestje van Juul plaatsvindt, gaan we het spel eerst even uittesten met onze kids. Het spel kan zowel binnen als buiten worden gespeeld en is al geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar, dus ook onze Sam kan meedoen. Wij doen het spel vandaag binnen en buiten, het is niet voor niets zomer tenslotte. Handig is dat je het spel zo lang kan maken als je zelf wilt. Aangezien onze kinderen nog vrij jong zijn, maken we het niet te lang! Daarnaast kun je ook nog kiezen of je het spel als een estafette gaat spelen (een race tegen de klok) of juist als een ontdekkingstocht. Wij kiezen voor het tweede!
Nadat we de route hebben uitgezet vertellen we onze kindjes een leuk verhaal over een koekjesdief, een ondeugende koekjesdief die gevonden en gevangen moet worden door het kruimelspoor te volgen. Uiteraard hopen we dat er nog wat koekjes over zijn als we hem hebben opgespoord! Super enthousiast gaan ze op zoek naar de kaarten met pijlen die hun de weg wijst en naar de kaarten met de opdrachten erop. Onderweg naar het koekjesmonster moeten ze een keer op hun handen tegen de muur gaan staan, hinkelen, over stokken springen en sit-ups doen (want hier worden ze natuurlijk veeeeel sterker van!). Hilarisch vinden ze het spijkerpoepen! Uiteindelijk komen ze de kaart 'Je bent er bijna, zoek nu de koekjesdief' tegen en dat is het startsein om als een speer de koekjes te vinden. En dan..."JIPPIE WE HEBBEN HEM!" Het spel wordt afgesloten met de kaart 'Gevonden! Je bent een superspeurneus!'

Tip: maak de speurtocht bijvoorbeeld nog leuker door de kindjes te schminken of te verkleden (want: kinderen met bladeren op hun gezicht en met camouflage kleding aan vallen natuurlijk minder op bij de koekjesdief ;-)) en de verhalen wat fantasierijker te maken. Laat de kids niet zomaar over een plas springen, maar doe net alsof het een rivier is met krokodillen! 
Luca, Julie & Sam vonden het spel echt fan-tas-tisch! En deze mama's ook, want want is er nou leuker dan je kinderen zo actief bezig te zien? Bestel het spel snel HIER en heb alvast wat leuks in huis voor de zomervakantie! 

LET OP: Er loopt nu een leuke winactie op onze Instagram pagina, snel checken dus!