Kindermusthaves

Wat is het leukste buitenspeelgoed voor kinderen!

Wat is het leukste buitenspeelgoed voor kinderen!
28 juni De zomer is inmiddels van start gegaan en dat betekent dat kinderen hun tijd weer volop buiten door kunnen gaan brengen. Buitenspelen is namelijk hartstikke gezond en wil je als ouder dan ook graag stimuleren. In dit artikel delen we daarom het leukste buitenspeelgoed voor kinderen. 

1. In het zand
- Zandbak: 
Zandbakken doen het altijd goed. Ze zijn verkrijgbaar in diverse modellen; zowel losse- als vaste modellen. 
- Zandtafel: Ook kun je ervoor kiezen om een zandtafel aan te schaffen, als jouw kind liever niet in het zand wil spelen. 

2. Op wielen
- Stepje: 
Steppen is leuk en goed voor de motoriek van je kind. Een lichtgewicht stepje is ideaal: eenvoudig op te steppen en gemakkelijk mee te nemen. 
- Skelter: Met een skelter van Keupink Buitenspeelgoed steelt jouw kind ongetwijfeld de show in de straat. Voor jongens en voor meiden; skelters zijn er in allerlei uitvoeringen. 
- Skateboard: Een skateboard is ontzettend leuk en stoer buitenspeelgoed. Zorg er wel voor dat je kind er veilig mee op pad gaat. 

3. Lekker gooien
- Swingball: 
Een tennispaal of swingball kun je eenvoudig gebruiken in een kleine(re) tuin, balkon of terras, zolang je maar niks raakt met het racket. 
- Kubb: Kubb is een bijzonder populair werpspel met houten bokken. Het Zweedse familiespel speel je 1 tegen 1 of in een team. 
- Jeu de boules: Jeu de boules is een blijvertje én leuk voor het hele gezin. Kies voor je kinderen een vrolijk setje met gekleurde ballen. 

4. In het water
- Zwembadje: 
Een opblaasbaar zwembadje doet het altijd goed. Als de temperaturen het toelaten, kan jouw kind er naar hartenlust in spetteren. 
- Waterbaan: Met een waterbaan kan jouw kind zijn fantasie los laten op de leukste constructies. Vooral met warmer weer, hartstikke leuk om mee te spelen en te kliederen. 

5. Springen
- Springtouw: 
Een springtouw is ook al jaren populair. Zowel om alleen mee te kunnen spelen als het langere touw om samen mee te kunnen springen. 
- Trampoline: Een trampoline is de wens van vrijwel ieder kind. Zorg wel voor een veiligheidsnet.