Kindermusthaves

De donutwinkel van LEGO Friends: vrolijk, creatief en leerzaam

De donutwinkel van LEGO Friends: vrolijk, creatief en leerzaam
28 november Een zoet, gefrituurd broodje met een gat in het midden: de donut. Een lekkere en erg populaire snack waar veel kids stapelgek op zijn! Niet voor niks heeft LEGO daarom een set uitgebracht waarin kinderen de baas zijn van hun eigen donutwinkel en deze lekkernij kunnen verkopen. Wij vertellen je alles over dit leuke én leerzame speelgoed!

Alles over LEGO Friends
Al jarenlang brengt LEGO meerdere series uit, zoals LEGO DUPLO voor de allerkleinsten, LEGO Technic en LEGO NINJAGO. De donutwinkel hoort bij de serie LEGO Friends: een vrolijke serie met realistische poppetjes en alledaagse thema’s als vrije tijd en vakantie.

De sets van LEGO Friends bootsen allemaal gebeurtenissen uit het echte leven na én leggen vaak de nadruk op duurzaamheid. Zo is er soms aandacht voor het planten van bomen, beschermen van dieren of rijden op/in elektrische voertuigen. Ook diversiteit in gender, etniciteit en fysieke en mentale kenmerken wordt voor LEGO steeds belangrijker, wat terug te zien is in sommige sets.

Door verschillende sets te combineren kunnen kids een complete Friends-buurt creëren waar ze urenlang heerlijk mee kunnen spelen! LEGO Friends is verkrijgbaar bij Kruidvat vanaf € 8,99 per doosje.

Heerlijke donuts verkopen
Met de serie ‘Donutwinkel’ van LEGO Friends bouwen kinderen hun eigen winkel waarin ze heerlijke donuts verkopen aan de hele buurt. Het poppetje Liann heeft een vakantiebaantje in de winkel en is de hele dag donuts aan het maken en verkoopt ze aan klanten, zoals Leo. Leo is een goede vriend van Liann en komt maar al te graag langs om deze suikerige snack te kopen!

Liann verkoopt de donuts via een drive-through raam, wat de winkel extra leuk maakt. Naast donuts verkoopt ze ook gezond fruit en lekkere sapjes. De klanten kunnen hun lekkernijen opeten aan de tafel met stoelen die bij de donutwinkel horen.

Ook bij de donutwinkel-set is rekening gehouden met duurzaamheid: de bijbehorende scooter is namelijk volledig elektrisch! Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Educatief speelgoed 

Kinderen bouwen met LEGO zelf allerlei constructies op, zoals in dit geval de donutwinkel. Dit draagt bij aan hun cognitieve ontwikkeling. Met LEGO is het vooral het ruimtelijk inzicht en de fijne motoriek wat wordt bevorderd. Maar ook werken kinderen via het speelgoed aan hun sociale vaardigheden en ontwikkelen zij emotioneel bewustzijn. LEGO is daarom niet alleen leuk om mee te spelen, maar is ook leerzaam! Het is daardoor het perfecte cadeau voor de aankomende feestdagen.