Kindermusthaves

Een kidsproof tentoonstelling die je moet bezoeken!

Een kidsproof tentoonstelling die je moet bezoeken!
14 oktober Let op: met de code PAPIER50 kunnen museumtickets voor volwassenen worden gekocht (kinderen tot en met 15 jaar zijn gratis). 

Make it a September to remember! Inmiddels zijn in heel Nederland alle basisscholen weer van start gegaan en ligt die heerlijke zomervakantie achter ons. Beetje wennen is het wel en daarom hebben wij ons voorgenomen om vooral veel leuke en interessante dingen te blijven plannen. Mijn 3 kinderen zijn inmiddels 4, 7 en 9 jaar oud en soms is het best een uitdaging om een uitje te vinden waar ze alle 3 enthousiast van worden. Daarnaast vind ik het, nu school weer is begonnen, ook wel belangrijk dat het een beetje een leerzaam uitje is. Maar, we hebben er eentje gevonden!


(Klik op de foto)

Vandaag op Kindermusthaves tippen wij jullie de tentoonstelling CODA Paper Art 2023, kidsproof en er is ontzettend veel te zien en te beleven! Tot en met 12 november brengt CODA Museum in Apeldoorn het werk van 22 verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland samen waarbij de papierkunst centraal staat. Van een papieren slang tot animaties, een levensgrote papieren slaapkamer en gouden gordijnen, je kunt het zo gek niet bedenken. Bij de tentoonstelling is een uitgebreid activiteitenprogramma georganiseerd met elke dag verschillende activiteiten die te gek zijn voor alle leeftijden!


(Klik op de foto)

Ons oog valt direct op de Tour de Papier voor kids. Op reis tussen de kleine kruipers! Op kindvriendelijke wijze leren over de geschiedenis van de papierindustrie, een leuke natuurbingo doen of papieren insecten en sieraden maken? Er is van allerlei tofs bedacht voor het hele gezin. Via de agenda op de website kun je op de door jouw gekozen dag bekijken welke activiteiten er die dag plaatsvinden. Zo kan je zoon of dochter bijvoorbeeld portretten van papier gaan maken, deelnemen aan de "werkplaats woensdag" of gamen in Virtual Reality. 


(Klik op de foto)

Tip: combineer een museumbezoek met een maakmiddag in het ExperienceLab of de juniorafdeling van CODA Bibliotheek. Het meebouwen aan de kartonnen miniatuurstad Kartopia in het CODA ExperienceLab is 1 van onze favoriete activiteiten. Deze stad verandert constant door haar bouwers en bezoekers en wordt alsmaar groter. Heel tof! Op datzelfde tijdstip (van 14.00 uur tot 16.00 uur) is er ook knutselmiddag in de bibliotheek, hier is zelfs een glijbaan aanwezig! Elke laatste zondag van de maand is er een familiedag in het museum met allerlei maakactiviteiten, van 13.00 uur tot 16.00 uur. 


(Klik op de foto)

Wil je ook samen met je kinderen ontdekken wat je allemaal kunt maken, ontwerpen en creëren met papier? Duik in de wereld van papierkunst door een bezoekje te brengen aan CODA Paper Art 2023