Kindermusthaves

Het leukste uitje in de voorjaarsvakantie!

Het leukste uitje in de voorjaarsvakantie!
08 februari Hallo februari! Heerlijk, de toch wel wat saaie maand januari is voorbij en we gaan ons langzamerhand verheugen op het voorjaar. Bij elk zonnestraaltje voelen wij de lentekriebels in elk geval al opborrelen! Uiteindelijk duurt het nog wel even voordat we echt van het lenteweer kunnen genieten, maar gelukkig hebben we de krokusvakantie in het verschiet. Dit is de perfecte week om leuke uitjes voor het gezin te plannen! 

Natuurlijk zijn wij er weer als de kippen bij om originele tips voor deze week met jullie te delen, allemaal kidsproof zoals je van ons gewend bent. Vandaag zetten we de veelzijdige havenstad Hamburg in de spotlights, hier zijn zoveel te gekke dingen te beleven! Wil jij er net als wij in het voorjaar even lekker tussenuit met de kids? Dan is dit jouw place to be. Hamburg is een hippe stad met een ouderwets tintje en een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Berlijn. Het is een kindvriendelijke stad die vol zit met highlights voor de hele familie! 

In Hamburg vind je een aantal gezellige familie hotels vanuit waar je de stad kunt gaan ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Miniatur Wunderland, hier kun je naast de grootste modelspoorbaan ter wereld ook verschillende miniwerelden bewonderen. Je ziet er natuurlijk veel treintjes, maar het is veel meer dan dat. Je ziet niet alleen Hamburg in het klein, maar ook de rest van Duitsland en je kunt zelfs afreizen naar het mooie Zwitserland of het bruisende Las Vegas. Hele steden en landen zijn in miniatuur nagebouwd, onze boys en mannen vinden dit echt fantastisch om te zien! 

Een andere aanrader is het CHOCOVERSUM, een heel (interactief) museum dat geheel draait om chocolade. Hoe heerlijk klinkt dat? Gevestigd in een prachtig gebouw wandel je vanaf de evenaar naar de cacaovrucht, via de gedroogde cacaobonen naar het verwerkingsproces en uiteindelijk het...chocolade eten! Grote pre is dat er heel veel proeverijen zijn tijdens de tour om vervolgens met je eigen gemaakte chocoladereep te eindigen. Chocolate is the star!  

Ga je liever naar buiten? Huur dan zo'n fantastische SUP bij het Alstermeer en ontdek de stad Hamburg via het water, maak een lekkere fietstocht langs de stadkust of wandel door de beroemde Speicherstadt (UNESCO werelderfgoedlijst). Speicherstadt is een complex van havenpakhuizen in rode baksteen,  op een reeks eilandjes in de rivierbedding van de Elbe. Een sfeervolle wijk met bijzondere attracties als het Speicherstadtmuseum en het specerijenmuseum. Een mooi stukje geschiedenis om te bezoeken en zeer Instagrammable! 

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Boek dan gauw jullie family trip naar Hamburg! XOXO