Kindermusthaves

Kidsproof TO DO tip: het preHistorisch Dorp in Eindhoven

Kidsproof TO DO tip: het preHistorisch Dorp in Eindhoven
13 april Echte historie met echte mensen!

Afgelopen weekend hebben we met onze kids een te gekke tijd beleefd in het preHistorisch Dorp, hét openluchtmuseum in Eindhoven. Het was een avontuurlijke reis terug in de tijd, waar we niet alleen veel hebben geleerd over echte historie, maar ook hebben genoten van de vele leuke activiteiten die ons spelenderwijs alles leerden over de prehistorie tot aan de middeleeuwen. In dit museum maak je in één dag een tijdreis van 10.000 jaar. Hier zie, ruik en proef je hoe het leven vroeger was!
Bij aankomst werden we meteen ondergedompeld in een wereld van levende geschiedenis. Het museum ademt authenticiteit, met echte mensen gekleed in historische kledij die ons meenamen op een reis door verschillende tijdperken. Voor de kinderen waren er zoveel leuke activiteiten te doen, ze keken hun ogen uit en stelden talloze vragen: 'mama, wie was de beste vuurmaker?' en 'wat was die meneer daar aan het koken?'Vol enthousiasme deden we met elkaar mee aan de activiteiten, want dit was niet alleen leuk voor Julie en Loulou, maar ook voor ons. Van steentjes gooien tegen de bel tot het schieten met echte pijl en boog, van brood bakken boven het kampvuur tot het maken van je eigen deeg - de kinderen genoten van elke minuut en leerden tegelijkertijd over het dagelijkse leven van vroeger. En wij werden weer even wakker geschud hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om leuk buiten te kunnen spelen.
Wat het openlucht museum extra bijzonder maakt, zijn de bewoners die je ontmoet tijdens je bezoek. Ze zijn niet alleen gekleed in historische kostuums, maar hebben ook veel leuke verhalen te vertellen. Of je nu meer wilt weten over de Vikingen, of vragen hebt over de oude ambacht, de bewoners beantwoorden je vragen met heel veel plezier.
Na een dag vol ontdekkingen kun je even ontspannen en genieten op het gezellige terras (of binnen) van Herberg Den Bonten Os. Hier worden heerlijke poffertjes, broodjes, salades en nog veel meer geserveerd. Ook voor ijsjes of een drankje ben je hier aan het juiste adres.
Nieuw in het preHistorisch Dorp is het Middeleeuws Labyrint: een heuse doolhof. Hier dwaal je langs de verschillende rangen en standen die ontstonden in de loop van de middeleeuwen. Loulou en Julie vonden het interessant en een beetje gek dat de stand waarin je je in die tijd bevond al werd bepaald bij de geboorte.
Middeleeuws Labyrint is een super leuke manier om het museum te ontdekken, want je weet van tevoren niet waar je het labyrint weer uitloopt!Onze conclusie: het preHistorisch Dorp (openluchtmuseum) in Eindhoven is niet zomaar een museum; het is een interactieve en educatieve ervaring die jong en oud zal inspireren en vermaken. Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en op zoek naar een uniek dagje uit met het hele gezin!

Ontdek de geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. Zo leer je het verleden kennen zoals het ooit echt is geweest.