Kindermusthaves

KidsProof TO DO voor in de meivakantie!

KidsProof TO DO voor in de meivakantie!
23 april

TIP: Ontvang 20% korting op tickets met code 'MUST20' in de webshop van Stedelijk Museum Breda. De code is geldig t/m 12 mei! 

Zijn jouw kids nieuwschierig en houden ze van nieuwe dingen ontdekken? Ga dan in de meivakantie naar Stedelijk Museum Breda, want dan zijn er superleuke familieactiviteiten. 

Het museum ligt midden in het centrum, dus wij starten de dag eerst met een lekker koffietje en taartje op de Grote Markt. Breda is zo'n gezellige stad, dus leuk om een combinatie te maken van spending time in de stad en een bezoek aan Stedelijk Museum Breda. 
Bij binnenkomst krijgen de meiden een stempelkaart in hun hand en direct gaan op zoek naar verschillende sleutelfiguren in de tentoonstelling 'De Nassaus van Breda'. Op twaalf plekken worden ze uitgedaagd om te puzzelen, horen, speuren en kleuren waarna ze zelf een stempel mogen zetten op hun kaart. 
Loulou kreeg geen genoeg van een tekening maken, die vervolgens tot leven komt (via een scanner) op een gigantisch groot scherm en Julie bleef vooral lang hangen bij de zenuwspiraal. 
Uiteindelijk hebben ze alle opdrachten afgerond en mochten ze met een volle stempelkaart hun prijs ophalen! 
Na het stempelen gingen we door met RaRaRaden maar. Dit was vooral voor Julie (8 jaar) erg leuk. Kraak de hersens tijdens het spelen van dit spel en raadt waar voorwerpen, die ooit heel normaal waren maar die we nu niet meer kennen, voor dienden. Wat is er toch veel anders geworden tegenwoordig! 
Aan het einde van de tentoonstelling vind je De Fabriek van Breda en hier kunnen de kids aan de slag met het ontdekken van hun eigen uitvind skills en verzin je oplossingen voor alledaagse problemen. Bijvoorbeeld altijd te laat komen. Op een groot paneel met onderdelen in allerlei kleuren, vormen en maten creëer je hier de oplossing. Loulou kon hier al haar creativiteit in kwijt en met magneten spelen is voor kids altijd leuk! 
Na het bezoek in het museum zijn we nog een lekker drankje gaan drinken in het restaurant. Ook hier was er weer een leuke activiteit voor de meiden: Ontwerp je eigen familiewapen. Aan een grote tekentafel met veel kleurtjes konden de meiden aan de slag om een eigen wapen te tekenen. Genoeg inspiratie, want in de tentoonstelling zijn ze meerdere bekende wapens tegengekomen. Conclusie: Stedelijk Museum Breda is hét startpunt voor iedereen die 'de wereld van Breda wil ontdekken'. Het is laagdrempelig en erg leuk voor kids, omdat er veel leuke activiteiten te doen zijn. Spelenderwijs en lekker creatief bezig zijn: hier word je op een leuke manier veel wijzer!