Kindermusthaves

RECEPT KIDS: Pannenkoekmuffins

RECEPT KIDS: Pannenkoekmuffins
19 september Hmmm....pannenkoeken! Dit was zeker altijd mijn lievelingseten (stiekem nog steeds) en inmiddels is Luca er ook dol op! Regelmatig bakken wij ze dan ook in het weekend. Soms is het best leuk om er eens net een andere draai aan te geven, daarom ben ik blij dat ik onderstaand recept heb gevonden op chickslovefood.com, namelijk pannenkoeken omgetoverd tot muffins. Goed idee om dit weekend te maken! 



Leuk en lekker voor kleine kinderen. Een ideale pannenkoekensnack, die je ook makkelijk in een lunchtrommel kan stoppen. 

Nodig voor 6 muffins:

– 100 gram speltmeel
– 1 eetlepel bakpoeder
– 250 milliliter (plantaardige) melk
– 1 ei
– 1/2 appel
– 75 gram rozijnen
– snufje zout

Deze pannenkoekmuffins zijn behoorlijk gezond én suikervrij, maar als je ze helemaal op z’n pannenkoeks wil maken, garneer je ze na het bakken gewoon nog met wat poedersuiker en/of schenkstroop.

En zo doe je het

– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Zeef het meel en bakpoeder boven een grote kom.
– Voeg een snufje zout toe.
– Doe het ei erbij en vervolgens scheutje voor scheutje de melk terwijl je met een garde roert.
– Schil de halve appel en snijd ‘m in hele kleine stukjes.
– Schep de appel en de rozijnen door het beslag.
– Vet de holtes van een siliconen muffinvorm lichtjes in met wat (zonnebloem)olie en verdeel het beslag over de zes holtes. Geen siliconen vorm? Neem dan een gewone muffinvorm en zet hier eerst papieren bakjes in.
– Bak de muffins in zo’n 25 tot 30 minuten goudbruin.

Warm lekker, maar koud kan natuurlijk ook. Garneer eventueel met suiker of stroop. De 'muffins' smaken eigenlijk als hele dikke mini-pannenkoekjes. Smullen maar!

TIP: In dit recept zijn appel en rozijnen gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor kaas, of bosbessen, of wat je ook lekker vindt. 

Duur: 40 minuten