Kindermusthaves

Tips voor het geven van kleedgeld

Tips voor het geven van kleedgeld
04 mei Als je jouw kind graag leert hoe je met geld moet omgaan, kun je erover na denken om kleedgeld te geven. Dit is namelijk een goede manier voor je kids om hiermee te oefenen, zodat zij kunnen leren hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Er zijn een aantal tips voor het geven van kleedgeld die handig zijn om te weten. Welke tips dit zijn? Je leest het hier!  

De juiste leeftijd en bedrag bepalen
Een van de eerste stappen die je moet nemen als je van plan bent om kleedgeld te geven, is de juiste leeftijd bepalen.  Kies je er bijvoorbeeld voor om kleedgeld te geven zodra je kind naar de middelbare school gaat, of juist eerder of later? Het is helemaal aan jou als ouder om dit te bepalen. Ook een passend bedrag bepalen is goed om te doen. Want wat is een normaal bedrag per maand voor kleedgeld? Het is natuurlijk ook afhankelijk van wat jullie als ouders te besteden hebben. Gemiddeld wordt er van een bedrag van zo’n 50 euro per maand uitgegaan. Maar hoeveel het daadwerkelijk voor jouw kind wordt, bepalen jullie als ouders natuurlijk zelf.

Duidelijke afspraken opstellen
Wat ook belangrijk is om te doen als je jouw kind kleedgeld wilt geven, is het maken van duidelijke afspraken. Bespreek bijvoorbeeld wat er allemaal onder het kleedgeld valt. Moet alles betaald worden van dit bedrag, of blijven jullie als ouders verantwoordelijk voor de wat grotere uitgaven? Het is goed om hier heldere afspraken over te maken, zodat er niet snel miscommunicatie ontstaat. Ook afspraken maken over wanneer het kleedgeld gegeven wordt, is natuurlijk belangrijk.

Geef goede tips
Als ouders weet je hoe je met geld om moet gaan. Het is verstandig om je kind dit ook aan te leren. Het kan echter ook geen kwaad om je kind soms fouten te laten maken met het kleedgeld, aangezien dit leerzaam kan zijn. Geef tips hoe je als ouder altijd te werk gaat als je iets nieuws nodig hebt. Bijvoorbeeld het kijken naar sale, kortingscodes opzoeken, het vergelijken van aanbieders en ga zo maar door. Ook informatie over bedrijven lezen op Luminablog kan goed zijn om te doen. Help je kind dus om goed met geld om te gaan, want hier kunnen kinderen veel profijt van hebben. Op zoek naar een webshop voor leuke kleding voor kinderen en tieners? De Kids Brand Store is een bezoekje waard.

Deze tips hierboven kunnen je er als ouder bij helpen om op de juiste manier kleedgeld te geven. Kleedgeld kan een goed middel zijn om je kind met geld om te leren gaan, dus het is zeker iets om over na te denken.