Kindermusthaves

Wat heb je nodig voor jouw baby!

Wat heb je nodig voor jouw baby!
21 juli Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Er komt veel op je af als je in verwachting bent van je eerste kindje. Je lichaam verandert en je herkent het daarom niet meer terug. Ook krijg je allerlei goedbedoelde adviezen over hoe je het straks allemaal aan moet pakken als de baby er eenmaal is. Daarnaast vind je op internet allerhande uitzetlijstjes met must-haves voormoeder en kind. Wat heb je nu echt nodig? Met onze tips bereid jij je voor op de komst van jouw kleintje.

De babykamer inrichten

Een van de eerste dingen waar je mee begint, is het inrichten van de babykamer. Dit maakt de komst van zo’n kleine frummel ook meteen een stuk concreter. Bij het inrichten van de babykamer zijn er verschillende zaken waar je op let. Het aanbod aan babyspullen online en in babywinkels is enorm. Bepaal van tevoren je budget en maak een lijstje met wat je echt nodig hebt. Je hoeft niet alles in een keer te kopen. Een wieg of ledikant met hoeslaken en matras heb je wel nodig. Ook een commode met een aankleedkussen is essentieel. Richt de kamer in, in de stijl die jij mooi vindt.

Verzorgingsspullen voor je kleintje

Je baby is voor de verzorging afhankelijk van jou en dat kan best spannend zijn. Zorg ervoor dat je de basismaterialen in huis hebt, zodat de verzorging makkelijker gaat. BIBS heeft bijvoorbeeld handige stoffen luiers, die ook wel hydrofiele luiers of hydrofiele doeken worden genoemd. Deze vierkante doeken nemen veel vocht op en werden vroeger gebruikt als luier. Je gebruikt ze tegenwoordig om je kleintje af te drogen na het badderen. Ook gebruik je de doek als ondergrond voor het bedje, de box, de kinderwagen en het aankleedkussen. Heeft je kleintje gespuugd of zit er andere viezigheid op de doek? De doek gaat eenvoudig in de was en de spullen die je niet zo makkelijk kunt wassen zijn schoon gebleven. Start met twaalf doeken en als dit te weinig is, kan je altijd bij kopen. Koop daarnaast speciale verzorgingsproducten die zacht zijn voor de huid van jouw baby. De kwetsbare huid van je kleintje kan niet tegen reguliere shampoo of zeep. Luiers, babydoekjes en billenzalf heb je
ook nodig voor de verschoning van jouw baby.

Speelgoed voor je baby

De wereld is nieuw voor jouw baby en je kleintje begint aan een grote ontdekkingstocht. In de eerste maand is je baby het liefste bij jou in de buurt en ben jij het belangrijkste speelgoed. Je kleintje vindt het fijn om jouw stem te horen en kijkt graag naar jouw ogen, wenkbrauwen en mond. Als je kleintje ouder wordt, kan je echt baby speelgoed introduceren. Vanaf een tot twee maanden is zo’n zacht knuffeldoekje heel fijn. Ook speeltjes die je in de box hangt, worden steeds interessanter. De wereld van je baby wordt steeds groter en jij groeit met hem mee.