Kindermusthaves

Zelf ijsjes maken!

Zelf ijsjes maken!
07 juni Hmmm, ijsjes! Kinderen zijn er dol op, zeker met het warme weer. Nog leuker is om ze zelf te maken, wij hebben een aantal heerlijke en gezonde ijsjes op een rijtje gezet. Smullen maar!

Watermeloenijs op een stokje

Pureer de watermeloen (zonder pitjes) in de blender en schenk het mengsel in in ijsvormpjes tot ze bijna vol zitten. Steek er een stokje in en zet in de vriezer. Als de meloen bijna is bevroren, schenk je er een dun laagje karnemelk op en zet je het weer terug in de koelkast. Schil en pureer een kiwi en schep wat van de puree in de ijsvormpjes als laatste laag. Zet weer in de vriezer tot gebruik. 



Aardbeienroomijs

Bekleed een cakevorm met bakpapier en pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop in een kom de slagroom (500 ml) stijf en voeg er rustig kloppend gecondenseerde melk (1 blikje ca 400 g) aan toe. Meng de aardbeienpuree erdoor, schenk alles in het cakeblik en zet in de vriezer. Serveer het ijs met wafels. 



IJs danoontjes

Steek wat leuke stokjes in de danoontjes en zet ze een nachtje in de vriezer. 



Sinaasappelyoghurtijs met vers fruit

Klop slagroom (125 ml) stijf met een mixer en klop in een andere kom de suiker (100 g) door de yoghurt (600 ml). Maak een sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil. Snij de sinaasappel doormidden en pers hem uit. Meng de rasp en het sap met de yoghurt en schep alles door de slagroom. Schep het mengsel in een bak die geschikt is voor de diepvries en roer het tijdens het vriezen een paar keer door.



Yoghurt ijsje met frambozen

Meng 10 geprakte frambozen, de yoghurt  (500 g) en de honing (2 el). Schep in elk vormpje een laagje van deze mix. Leg er vervolgens per ijsje 4 halfjes aardbei, een paar blokjes kiwi en een paar blokjes sinaasappel op. Verdeel vervolgens de rest van de yoghurtmix over de bakjes. Twee uur in de vriezer en ze zijn klaar om op gegeten te worden!